Word lid Bestel gratis

Interessante avond met diëtist in Dirksland

Omdat het bestrijden van een infectie het lichaam veel energie kost, vallen veel mensen door een longaanval af

Goed eten:

24 bezoekers waren aanwezig bij de inleiding die diëtist Hennie Bennik op 16 september in Dirksland verzorgde. Zij vertelde onder andere dat het voor longpatiënten extra belangrijk is om goed te eten. Bij een long- of astma-aanval worden vooral eiwitten afgebroken. Die zijn belangrijk voor de spieropbouw. En goede spieren maken dat je met minder energie kunt bewegen. Ook koolhydraten, de brandstof van het lichaam, moeten na een longaanval extra aangevuld worden.

Drinkvoeding:

Omdat het bestrijden van een infectie het lichaam veel energie kost, vallen veel mensen door een longaanval af. Hennie vertelde ook dat je, om de eiwitten en koolhydraten weer snel aan te vullen, je vier boterhammen met kaas per dag extra zou moeten eten. Maar het is voor veel longpatiënten sowieso al moeilijk om genoeg te eten. Daarom kan drinkvoeding na een longaanval een oplossing bieden om weer snel aan te komen. Hennie had een flinke voorraad meegenomen, zodat de bezoekers de verschillende varianten konden proeven. Van die mogelijkheid werd door de bezoekers graag gebruik gemaakt, al bleek niet iedereen de smaken evenveel te waarderen.

Een aantal bezoekers maakte van de gelegenheid gebruik om door Hennie hun spiermassa te laten meten. Al met al kan de werkgroep Goeree-Overflakkee terugkijken op een zeer geslaagde avond.