Word lid Bestel gratis

Leerlingen-actie brengt 600 euro op voor Longfonds

Tijdens een excursie van de christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje uit Oud-Beijerland wisselden leerlingen en docenten ideeën uit over de kenmerken van een prettige samenleving. Daaruit is PEP! ontstaan.

PEP! staat voor positief en praktisch en is erop gericht jongeren ervan bewust te maken dat ze een verschil kunnen maken in de samenleving. Dit werd gedaan door een 24-uursactie ten bate van 10 door de jongeren zelf uitgezochte goede doelen.
En één daarvan was het Longfonds! Bijna 70 jongeren bleven 24 uur op school zonder te slapen en werden daarvoor gesponsord. Na de nacht doorgekomen te zijn met films, sport, muziek en eten werden de deuren van de school geopend en kon iedereen binnenkomen om cd's, video's en games te kopen, games te spelen tegen leerlingen of plaatjes aan te vragen via sms en social media.

Het resultaat was super. Voor het Longfonds werd er maar liefst 600 euro bijeengebracht.
Dat geld wordt besteed aan onderzoek naar een vaccin om allergische astma bij kinderen te voorkomen. Dat onderzoek is al aan de gang en ziet er veelbelovend uit. Dus het is erg belangrijk dat dit kan doorgaan, ook in deze tijden van bezuiniging!
Een geweldig initiatief van deze leerlingen. Iets dat navolging verdient.