Word lid Bestel gratis

Oprichting patiënten adviesraad

Betreft oprichting patiënten adviesraad. Wij ontvingen onderstaand verzoek. Maar omdat er tot het eind van het jaar geen Longpunten gehouden worden, vragen wij op deze manier uw aandacht.

Wij zijn bezig met het opzetten van een officiële patientenadviesraad voor longziekten (zowel longziekten op jonge kinder- als op volwassenen leeftijd). Doel is met elkaar in gesprek gaan over behoeftes in het wetenschappelijk onderzoek, zowel vanuit patient- als wel onderzoekersperspectief. We hebben een reeds goedlopende samenwerking in het onderzoek tussen Franciscus en Erasmus en we willen dit graag professionaliseren.

Nu zijn we op zoek naar mensen die aan deze adviesraad willen meewerken.
Tijdsbesteding zal ongeveer 4 vergaderingen per jaar zijn - in deze tijd veelal digitaal. Er is uiteraard reiskostenvergoeding mogelijk en waar nodig zullen we ook kijken of we scholing kunnen bieden. U kunt reageren tot 1 augustus 2020.

We zijn ook nog specifiek op zoek naar leden die culturele achtergronden, die veel in de regio Rijnmond aanwezig zijn (bijv. Marokkaans, Turks, Antilliaans, Surinaams), kunnen vertegenwoordigen.

Met vriendelijke groet,

Gerdien Tramper, kinderarts/klinisch onderzoeker Franciscus
Ralph Stadhouders, post-doc onderzoeker Erasmus

Correspondentie adres: rijnmond@regio.longfonds.nl
Let op: reactietijd is tot 1 augustus 2020