Word lid Bestel gratis

Regiocoordinatoren voor collecte gezocht

Voor de collecteorganisatie zijn wij voor meerdere regio’s op zoek naar vrijwilligers in de functie van regiocoördinator collecte.

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een longziekte. Mensen met astma, COPD of een andere longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Wij strijden voor gezonde longen en tegen longziekten.

Het Longfonds is zowel een gezondheidsfonds als een patiëntenvereniging, en komt op voor de belangen van mensen met longziekten. Dit gebeurt door belangenbehartiging van de leden, het geven van informatie en advies, het delen van ervaringen, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van projecten op het gebied van preventie, verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven.

Een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is onze jaarlijkse collecte. De collecteorganisatie bestaat uit een hoofd collecte, 5 rayonleiders, 60 vrijwillige regiocoördinatoren, 4.500 vrijwillige organisatoren en zo’n 50.000 vrijwillige collectanten.

Voor de collecteorganisatie zijn wij voor meerdere regio’s op zoek naar vrijwilligers in de functie van:

                              Regiocoördinator Collecte
 
Wat houdt de functie in?

Het gaat om een organiserende vrijwilligersfunctie, waarbij u jaarlijks vanaf september tot en met juni, 1 tot 2 dagdelen per week actief bent. De hoofdtaak is het onderhouden van contact tussen het Longfonds en de plaatselijke organisatoren. De contacten bestaan uit persoonlijke bezoeken en telefonische gesprekken. Het gaat hierbij om het begeleiden en ondersteunen van organisatoren in hun werkzaamheden, zoals het werven en behouden van collectanten, indelen van wijken, tijdig bestellen van materialen en het bespreken van knelpunten, waarbij de regiocoördinator (promotor) het aanspreekpunt binnen de regio is. Het uitvoeren van enkele administratieve werkzaamheden is hierbij belangrijk.

Waar zijn wij dringend op zoek naar nieuwe regiocoördinatoren?
Om onze collecte ook het komend jaar tot een succes te maken, zoeken wij nieuwe vrijwilligers in de volgende regio’s:

Amsterdam
Delfzijl e.o.
Gouda e.o.
Hoorn e.o.
Leiden e.o.
Ridderkerk e.o.
Rotterdam e.o.
Schouwen-Duiveland en Tholen
Utrecht e.o.

Wat verwachten wij van u?

Wij zoeken een vriendelijke, sociale, gedreven persoonlijkheid die affiniteit heeft met het werk van het Longfonds. U kunt goed zelfstandig werken en plannen en bent niet bang om daarbij initiatieven te nemen. U woont binnen één van de omschreven regio’s en hebt een goed gevoel voor de regionale mentaliteit en cultuur. Aangezien u voor uw werk regelmatig ‘op pad’ moet, zijn een rijbewijs en eigen auto een vereiste. Anderzijds zult u ook als thuiswerker moeten kunnen opereren. Computerervaring en het bezit van een eigen computer is dan ook noodzakelijk.

Wat hebben wij u te bieden?

Wij bieden u een aantrekkelijke mix van vrijheid en verantwoordelijkheid, in een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin u veel van uw eigen ondernemerschap kwijt kunt. Bij uw werkzaamheden kunt u rekenen op professionele ondersteuning vanuit het centraal bureau van het Longfonds. Het Longfonds kent een goede onkostenvergoeding en biedt diverse trainingen aan voor haar vrijwilligers. U zet zich gedurende de maanden september tot en met mei in voor het Longfonds, maar de zomermaanden bent u helemaal vrij.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kunt u terecht bij Mascha Tuithof-Spanjers, hoofd Collecte

(033-43 41 254) of maschatuithof@longfonds.nl.

https://www.longfonds.nl/vacature-regioco-rdinator-collecte