Word lid Bestel gratis

Rookvrije generatie in Rotterdam

Rotterdam vanaf vandaag rookvrij (gelezen in het AD van 2 augustus 2018)

Vanaf vandaag zijn alle kinderboerderijen en educatieve tuinen in Rotterdam rookvrij. Met deze maatregel wil de gemeente ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen leren en spelen in de natuur. 

De maatregel geldt voor alle locaties van de afdeling Natuur- en Milieueducatie (NME) van de gemeente Rotterdam. Het gaat om acht kinderboerderijen, elf educatieve tuinen en drie bijzondere tuinen in de stad. 

Bij de ingangen van de plekken staan borden van het Longfonds die bezoekers erop wijzen dat er niet gerookt mag worden. Binnenkort worden er ook asbakken bij de ingang geplaatst zodat bezoekers hun sigaret bij binnenkomst netjes kunnen achterlaten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie'.

De gemeente wijst erop dat de kans groter is dat kinderen later gaan roken als ze het veel zien in hun omgeving. Door deze plekken, gericht op kinderen, rookvrij te maken, hoopt de gemeente de kans hierop te verkleinen.