Word lid Bestel gratis

Wandelen, nationale COPD-challenge

Samen wandelen met zorgverleners in het Zuiderpark te Rotterdam

Wat is de NCC?

De Nationale COPD Challenge (NCC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) in samenwerking met het Longfonds en de werkgroep Move2Improve. Met de NCC willen wij een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met COPD in Nederland.

Met ondersteuning van de BvdGF organiseren de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns zorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, long- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de conditie van haar deelnemers met COPD te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de finale van de Nationale COPD Challenge. Deze zal zijn in Den Haag op zaterdag 28 september 2019. Alle deelnemende challenges leggen daar gezamenlijk de laatste kilometers af.

De doelstelling is om in 2019 op 20 locaties een lokale COPD challenge te starten en daarbij minimaal 200 mensen met COPD in beweging te brengen.

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met COPD.

Iets voor u? Meld u dan aan!

Meer informatie zie de site van de Bas van de Goor Foundation::

https://www.nationalecopdchallenge.nl