Word lid Bestel gratis

Werk voor jongeren met chronische aandoening

Emma at Work bemiddelt jongeren met chronische ziekte of handicap naar werk.
Emma at Work is een non-profit uitzendbureau dat jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar met een chronische ziekte of lichamelijke beperking helpt om normale (positieve) werkervaring op te doen in een betaalde vakantiebaan, bijbaan of vaste baan.

Emma at Work werd in 2006 opgericht door het Emma Kinderziekenhuis/AMC met als achterliggende gedachte dat zieke kinderen behalve medische zorg ook maatschappelijke zorg behoeven. Door hen vanaf de leeftijd van 15 jaar te bemiddelen naar 'gewone' banen krijgen ze kans een CV op te bouwen en actief deel te nemen aan de maatschappij. Door te gaan werken kunnen zij zichzelf bovendien ontwikkelen, werkervaring en arbeidsritme opdoen, leren omgaan met hun ziekte of lichamelijke beperking op de werkplek en hun waarde op de arbeidsmarkt ontdekken.  De afstand tot de arbeidsmarkt verkleint hierdoor en de kansen op zelfredzaamheid, (financiële) onafhankelijkheid, arbeidsparticipatie en op sociale participatie worden vergroot.

Werkwijze:
Na inschrijving via www.emma-at-work.nl worden jongeren uitgenodigd voor een intake en samen met de consultant start de zoektocht naar een passende werkplek. Het opleidingsniveau van de jongeren waarvoor Emma at Work naar werk bemiddelt varieert van VMBO tot universitair. Tijdens het traject naar de juiste werkplek worden de jongeren indien gewenst begeleid in het  persoonlijk presenteren en het solliciteren. Zodra de werkplek is gevonden, is Emma at Work beschikbaar ter ondersteuning voor zowel de jongeren als de werkgevers.

Emma at Work bemiddelt jongeren in de hele Randstad vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Sinds de oprichting zijn meer dan 500 jongeren positief naar werk bemiddeld.
Voor meer informatie: www.emma-at-work.nl