Word lid Bestel gratis

Kinderen en jongeren

Lespakket 'Ik heb 't' !

Het Longfonds heeft een lespakket voor de basisschool. Dit lespakket leert kinderen hoe de longen werken, wat astma is en hoe het is om astma te hebben. Ook leren kinderen hoe ze beter rekening kunnen houden met een klasgenootje met astma.

Astmakids.nl met spreekbeurtpakket

Astmakids.nl is een interactieve website die inspeelt op de belevingswereld van kinderen en hen helpt om te gaan met hun astma. Ook is er een uitgebreid spreekbeurtpakket en zijn er filmpjes te bekijken. Meer informatie voor kinderen (en hun ouders) met astma www.astmakids.nl

Boek: 

'Wil je mijn geheim zijn?' Dit dappere, prachtige kinderboek gaat over vriendschap en wilskracht en astma. Tasha, het kleinste meisje van de klas, ontdekt veel over Bas, die geheimzinnig doet en alleen lijkt te zijn. Hij worstelt met zijn astma en is dikwijls in het ziekenhuis. Door een waanzinnig toeval gaat alles anders dan hij denkt.
Schrijver: Arno Bohlmeijer.
Kosten € 16,95
ISBN: 9789044821284
Uitgever: clavisbooks.com of direct naar het boek: http://clavisbooks.com/book/wil-je-mijn-geheim-zijn

Films in alle talen:

Kinderen met astma moeten zo min mogelijk last hebben van hun longziekte en ongestoord en gezond kunnen opgroeien. Daarom komt het Astma Project met instructiefilms voor verschillende leeftijdsgroepen om kinderen voor astma-aanvallen te behoeden en informatie te geven over medicatie. De films zijn te bekijken op astmaproject.nl en zijn er in het Nederlands, Engels, Turks, Berbers en Marokkaans-Arabisch.

Werkbemiddeling voor jongeren met chronische aandoening:

Emma at Work is een non-profit uitzendbureau voor jongeren (15-29 jaar) en bemiddelt naar vakantiebanen, bijbanen en vaste werkplekken. Doel is om werkervaring op te doen. Emma at Work is ontstaan in het Emma Kinderziekenhuis/AMC en bemiddelt jongeren naar werk in de regio's Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht. Sinds de oprichting zijn ruim 500 jongeren succesvol naar werk bemiddeld.
Voor meer informatie: www.emma-at-work.nl

Airmagazine

Magazine voor 12-42 jarigen met astma en/of allergieën.
Kijk eens op de site van Air magazine!!!
Air magazine is een lifestyle magazine voor alle vrouwen en meisjes tussen de 12 en 42, in het bijzonder voor diegenen met astma & allergie.
Air heeft tien hoofdthema`s van fashion tot living en van health tot real life. Voor ieder wat wils.

Cyberpoli:

www.cyberpoli.nl/astma 
Deze Cyberpoli is een online informatiepunt en ontmoetingsplaats voor jongeren met astma.
De Astma Cyberpoli is een interactieve website voor kinderen en jongeren met astma; zij kunnen hier o.a. ervaringen delen, medische informatie opzoeken in de vorm van animaties, vragen stellen aan deskundigen, spelletjes en quizzes doen, en lezen over hoe andere kinderen en jongeren leven met astma. 
Je kunt er chatten, informatie halen, vragen stellen aan een arts, diëtist of psycholoog en tips lezen op het forum. Verder kun je ook je vragen stellen aan een aantal ervarings-deskundigen waaronder kinderen en jongeren, zij weten als geen ander wat het is om astma te hebben.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.