Word lid Bestel gratis

Links

Op deze pagina vindt u links naar andere websites, wellicht voor u van belang

 • Welzijn Capelle is de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle a/d IJssel.
  Samen met bewoners werken de wijkteams van Welzijn Capelle aan de leefbaarheid in de buurt en het welzijn van Capellenaren.
  www.capelledoet.nl

 • Zorgbelang Zuid-Holland behartigt de belangen van alle zorgvragers in de provincie en geeft tevens informatie over zorg en welzijn.
  http://zorgbelang-zuidholland.nl/actueel/agenda/
   
 • www.harmonicair.info Deze site gaat over longaandoeningen en muziek maken met een mondharmonica
   
 • www.iemandzoalsik.nl Dit is een sociaal netwerk voor chronisch zieken, die behoeften hebben aan contact. Een initiatief van de Vereniging Spierziekten Nederland, de reumabond en het Longfonds.
   
 • Via het nationaal meldpunt worden signalen verzameld over de hervormingen in de ouderenzorg. Wat gaat er goed, wat gaat er mis? Waar moet er bijgestuurd worden?
  Geef uw melding door via de website:
  Nationaal Meldpunt Ouderenzorg 
  Of bel met 0800 - 22 55 624
  (Elke werkdag bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur)
   
 • Voor jeugd en volwassenen die zorg hebben is er een website van het ministerie van Volksgezondheid: Welzijn en Sport.
  De veranderingen kunnen vragen oproepen. Houd ik mijn recht op zorg? Moet ik meer gaan betalen? Houd ik dezelfde zorgverlener? Deze website legt uit welke rechten u heeft bij de overgang naar de nieuwe zorg:
  www.hoeverandertmijnzorg.nl 
  Of bel met de informatielijn: 08000126
 • DoorDeWijks staat voor betaalbare hulp binnen de wijk. Dit levert werkgelegenheid op en biedt hulp aan diegene die wat ondersteuning of gezelschap kan gebruiken, ook zonder indicatie.
  Hulp nodig? Dat kan!
  DoorDeWijks is een sociaal initiatief tussen vrijwilligerswerk en professionele dienstverlening.
  Doordewijkers zijn actieve wijkbewoners in uw eigen wijk, die uit sociaal oogpunt graag hun wijkgenoten helpen. De betaalbare dienstverlening aan huis (€10,50 per uur) is gevarieerd en wordt op maat geleverd. Het gaat om praktische dienstverlening in en om het huis zoals opruimen, computeren, koken, tuinieren of huishoudelijk werk. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van ondersteunende diensten bij creatieve en/of sportieve hobbies, chauffeursdiensten of begeleiding bij artsbezoek.

  U heeft geen indicatie nodig voor deze dienstverlening en er zijn geen wachtlijsten.

  Op de website doordewijks.nl en in de krant "Het Doordewijkertje" stellen doordewijkers zich voor en staat aangegeven in welke wijk ze werken en wat hun talenten zijn. U kunt ook bellen met de coördinator Minnie Jones : 06-10867225 (of met coördinator Gelske voor Lansingerland). Verder kunt u ons op dinsdag en donderdagochtend tussen 10.00-13.00 uur ontmoeten op de Buurtwerkplek, Kleiweg 199b te Rotterdam.
  Wij helpen u graag!     

 • Wat als mijn huishoudelijke hulp stopt of wijzigt?
  Veel gemeenten stoppen met de huishoudelijke hulp of willen de bestaande indicaties veranderen. Op de website van rayon Rijnmond staat een artikel dat uitlegt wat u tegen het stopzetten of wijzigen van de hulp kunt doen.
  Ga naar: http://rijnmond.longfonds.nl/actueel/nieuws/wat-als-mijn-huishoudelijke-hulp- stopt-wijzigt-2.

 • Rotterdam heeft voor de huishoudelijke hulp toelage (htt) een aanvraag gedaan, bij het Rijk voor 2015 en 2016, en toegekend gekregen.

  Het geld wordt, conform de voorwaarden die VWS voor de hht hanteert, gebruikt voor een voucherregeling. De voucherregeling is op 23 februari jl. van start gegaan en biedt mensen met een Wmo-indicatie de mogelijkheid extra huishoudelijke hulp af te nemen tegen een gereduceerd tarief.
  De voucherregeling kan niet alleen gebruikt worden door mensen met een hv-indicatie,maar ook door Rotterdammers die een indicatie voor een andere Wmo-voorziening hebben.

  Zie ook de website van de gemeente: http://www.rotterdam.nl/beleidsregelvoucherhht

      

   

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.