Word lid Bestel gratis

Recreatief

Het is leuk en gezellig om in een ontspannen sfeer met andere longpatiënten iets te ondernemen. 

Regio Rijnmond organiseert activiteiten om elkaar te ontmoeten en even de zorgen van u af te zetten. Dit kan een boottochtje zijn of samen midgetgolfen. Maar ook een museumbezoek of naar het theater. Altijd wordt er geïnformeerd of de locaties rolstoel- en rollatorvriendelijk zijn en rookvrij!! Kijk in de agenda of er een leuke activiteit voor u bij zit. En...! Als u meedoet wilt u dan liefst geen luchtjes opdoen? Velen zijn er allergisch voor. Heeft u een leuk en uitvoerbaar idee? Schrijf en verstuur het via Contact.

Als u zelf iets wilt ondernemen buiten het Longfonds, dan kunt u eens kijken op de website www.natuurzonderdrempels.nl/ met informatie over toegankelijkheid van de Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap.

Verder zijn er nog meer instanties die u kunt raadplegen om iets recreatiefs te kunnen ondernemen, zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis. Het Rode Kruis organiseert elk jaar vakantieweken in de Rode Kruis hotels en boottochten met de J. Henry Dunant voor mensen die niet zelfstandig op reis kunnen gaan door een chronische ziekte of handicap. In Capelle aan den IJssel worden regelmatig uitstapjes georganiseerd door Buurtkracht en de Anbo.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.