Word lid Bestel gratis

Voorlichting

In deze regio wordt op verschillende manieren voorlichting gegeven. Dit kan schriftelijk gebeuren, op locatie, specifiek of algemeen. 

Houd ook onze facebook pagina in de gaten. Ook daar wordt regelmatig informatie gegeven. http://facebook.com/LFRijnmond/

Een van de manieren waarop wij voorlichting geven zijn de stands.

Beurzen en informatietafels (stands)

Gedurende het jaar staan vrijwilligers met stands of informatietafels bij evenementen en bij voorlichtingsbijeenkomsten in ziekenhuizen. 

Regelmatig staan er vrijwilligers van regio Rijnmond met een stand of informatietafel bij Longpunten, in ziekenhuizen, beurzen en overal elders waar nodig. Op die tafels ligt informatiemateriaal van het Longfonds. Het doel van deze tafels is informatie geven aan bezoekers en het werven van nieuwe leden of vrijwilligers voor het Longfonds. Als er voorlichtingsactiviteiten zijn worden ze in de agenda vermeld.

Samen met zorgverleners

De vrijwilligers werken samen met zorgverleners uit de regio. Soms organiseren we samen een activiteit waarbij wij dan tegelijkertijd voorlichting geven. Soms aan een specifieke groep, zoals COPD patiënten, vaak algemeen.

Scholen

Op scholen kan voorlichting worden gegeven hoe het is om astma te hebben en hoe er in de school rekening mee gehouden kan worden. Ook kan informatie worden gegeven over het belang van een schone en rookvrije school. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden. Zie bij contact.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.