Word lid Bestel gratis

Vrijwilligersvacatures

U kunt opkomen voor mensen met een ongeneeslijke longziekte, als vrijwilliger bij het Longfonds. Collecteren, activiteiten begeleiden of meewerken aan beleid: elk talent telt. Het Longfonds is overal in Nederland actief, ook in uw buurt. Meld u nu aan voor vrijwilligerswerk in uw rayon.

Als vrijwilliger kunt u op veel verschillende manieren aan de slag bij het Longfonds. Heeft u gevoel voor politiek? Dan kunt u actief zijn in de lobby voor schone lucht of gezonde schoolklassen. Bent u een goede organisator? Dan kunt u helpen bij een activiteit of een ontmoeting voor mensen met een longziekte. Vertelt u gemakkelijk hoe het is om patiënt te zijn? Dan kunt u andere patiënten op weg helpen of in gesprek gaan met beleidsmakers over betere zorg. Veel van deze activiteiten vinden plaats in uw eigen regio.

Vrijwilligerswerk op locatie

Met vrijwilligerswerk in het rayon kunt u iets betekenen voor mensen met een longziekte in uw omgeving. Een uitje naar bezienswaardigheden in de buurt of het opzetten van een Longpunt in uw regio: het kan allemaal. U geeft uw tijd en inzet, maar u krijgt er ook iets voor terug. Vrijwilligerswerk betekent leuk werk in een inspirerende omgeving. Bovendien zijn de 'secundaire voorwaarden' van het vrijwilligerswerk goed geregeld. Het Longfonds vergoedt alle noodzakelijke onkosten, zoals reis- en verblijfkosten. Ook hebben wij een collectieve WA- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers afgesloten. Scholing en gratis materialen ondersteunen u bij uw vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger worden of meer informatie, dat kan via vrijwilliger@longfonds.nl of (033) 43 41 277.